Norges statsminister: Du får inte jobb hos mig med niqab – DN.SE

Oerhört provocerande. ”Här äter vi fläskkött, dricker alkohol och visar våra ansikten.” Betyder det att veganer, nykterister och folkskygga inte har i Norge att göra? Eller är det egentligen inte bara så enkelt att Erna är lite, vahettere, tokrasist? Så där lagom islamofobiskt, så att det lockar väljarna i ”the basket of deplorables”…

Det finns så många diskussioner med intellektuell höjd att föra kring niqab: Är det lämpligt inom alla yrken (kirurg? svetsare?)?; Är det ett religiöst ställningstagande eller en kulturell identitet?; Är det uttryck för religionsfrihet eller för patriarkalt förtryck?
Ändå väljer statsministern – i ett välmående skandinaviskt land – att föra diskussionen på dagisnivå! Beklämmande. Och provocerande.

RÄTTELSE: I en första version av detta inlägg tillskrev jag Erna Solberg citatet. Det var fel. Det var integrationsminister Sylvi Listhaug (FrP) som enligt DN hade skrivit detta på sin Facebook-sida. Erna Solberg är dock genom sitt uttalande alltjämt ansvarig för att föra ned diskussionen om niqab på en pinsamt låg nivå.
Norges statsminister: Du får inte jobb hos mig med niqab – DN.SE